شستشوی دستگاه نسپرسو

رسوب زدایی دستگاه‌های اسپرسوساز

هنگام خرید دستگاه اسپرسوساز و استفاده از آن پس از مدتی سوالاتی از قبیل: چگونه دستگاه را رسوب زدایی کنیم؟ هر چند وقت یکبار نیاز به رسوب زدایی دارد و اینکه با چه روشی باید رسوب زدایی شود در ذهن همه ما شکل می‌گیرد.

در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

از گذشته‌های دور مصرف قهوه در بین اقوام و افراد مختلف رایج بود و هر کسی با هر سطحی از فرهنگ و از هر طبقه اجتماعی، قهوه را به عنوان یک نوشیدنی دلچسب و محبوب قبول داشت.

در چند دهه اخیر افراد برای دم آوری قهوه از قوری استفاده می‌کردند که نیاز به مهارت خاصی داشت چندی بعد با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌های اسپرسوساز و همچنین نسپرسوساز تولید شد که به راحتی و در کمترین زمان یک فنجان قهوه اصیل تهیه می‌کرد.

آنچه که در استفاده از دستگاه‌های اسپرسو ساز اهمیت دارد پیچیدگی و انجام مراقبت‌های لازم از آن است. یکی از فرایندهایی که هر چند وقت یکبار باید صورت گیرد رسوب زدایی دستگاه است. در ادامه با رسوب زدایی انواع دستگاه‌ها آشنا می‌شویم.

 

رسوب زدایی در دستگاه های مختلف چگونه است؟

رسوب زدایی دو حالت دارد گاه به دلیل املاح موجود در آب دستگاه نیاز به رسوب زدایی دارد که در این صورت در دستگاه‌های اتوماتیک پیغام descaling ظاهر می‌شود و گاه در دستگاه‌هایی که مجهز به کف شیرساز است به دلیل وجود چربی در شیر نیاز به رسوب زدایی وجود دارد که در این صورت پیغام cleaning ظاهر می‌شود( این دو پیغام مربوط به دستگاه‌های اتوماتیک است)

رسوب زدایی در دستگاه‌های تمام اتوماتیک

همانطور که گفته شد  گاهی رسوب زدایی به وسیله پیغام descaling یادآوری می‌شود و گاه دستگاه با عملکرد نادرست خود به ما هشدار می‌دهد که وقت رسوب زدایی فرا رسیده.

در دستگاه‌های تمام اتوماتیک با مصرف هر 600 الی 700 فنجان قهوه پیغام please descale روی دستگاه ظاهر شده و تا زمانی که دستگاه رسوب زدایی نشود از کار می‌افتد. معمولا مدت زمان لازم برای رسوب زدایی این دستگاه‌ها بین 30 دقیقه تا یک ساعت است.

دستگاه‌هایی که کف شیرساز دارند یا قابلیت تولید نوشیدنی‌هایی همچون لاته را دارند به ازای هر 100 لیتر شیر و یا هر 400 فنجان قهوه نیاز به رسوب زدایی دارند و پیغام روی دستگاه ظاهر می‌شود.

 

رسوب زدایی در دستگاه‌های نیمه اتوماتیک

در دستگاه‌های نیمه اتوماتیک خبری از پیغام descaling و cleaning  نیست و شما باید حواستان باشد که به ازای هر 400 فنجان قهوه ای که دم آوری کردید نیاز است که به صورت دستی دستگاه رسوب زدایی شود.

رسوب زدایی در دستگاه‌های کپسولی

این دستگاه‌ها بسیار ساده هستند و نیازی نیست که به طور مرتب رسوب زدایی شوند بلکه هر 1000 فنجان قهوه به صورت دستی با محلول رسوب زدایی شود.

روش‌هایی برای تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز

روش‌های خانگی برای از بین بردن رسوبات دستگاه اسپرسو ساز یا قهوه ساز عبارتند از: سرکه، آب لیمو و جوش شیرین.

استفاده از سرکه سفید

ما به شما توصیه نمی‌کنیم دستگاه اسپرسوساز خود را با سرکه سفید رسوب زدایی کنید. دلیل این امر بسیار ساده است؛ زیرا سرکه سفید حاوی اسید استیک است که با گذشت زمان می‌تواند به لوله‌های موجود در مکانیسم‌های داخلی دستگاه شما حمله کرده و به طور بالقوه نشت کند.

استفاده از آبلیمو

 آبلیمو به نسبت سرکه آسیب کمتری به دستگاه می‌زند.

جوش شیرین

 نسبت به دو روش دیگر کم هزینه‌تر و کارآمدتر است.

آشنایی با انواع مایع رسوب زدای دستگاه اسپرسو ساز

روش‌هایی که امروزه رایج است استفاده از قرص یا محلول رسوب زدای می‌باشد که همیشه در دسترس است و آسیبی به تجهیزات داخلی اسپرسوساز شما نمی‌زند. این نکته را هم یادآوری کنیم که استفاده از مایع  یا قرص رسوب زدای تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.

در هنگام استفاده از محصولات تجاری حتما به دستور العمل آن توجه کنید. اما معمولا دستورالعمل استفاده در اکثر آن‌ها یکسان است بدین صورت که محلول، قرص یا مایع رسوب زدای را با آب رقیق کرده درون مخزن مورد نظر (آب یا شیر) ریخته دستگاه را روشن نموده و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه محلول درون مخزن را پاکسازی کرده و سپس خارج شود پس از اینکه به طور کامل دستگاه رسوب زدایی شد مخزن خود را فقط با آب پر کنید و دوباره این کار را انجام دهید تا دستگاه  آبکشی شود.

  • مایع جرم گیر قهوه ساز گاستروبک
  • رسوب زدای قهوه ساز دلونگی
  • رسوب زدای قهوه ساز نوا
  • رسوب زدای قهوه ساز دلونگی
  • محلول رسوب زدای قهوه ساز کروپس
  • مایع جرم گیر قهوه ساز فیلیپس
  • رسوب زدای قهوه ساز آریستون
  • مایع جرم گیر قهوه ساز سایکو 
  • محلول رسوب زدای قهوه ساز الکترولوکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *