تاریخچه قهوه و انواع آن

خامه قهوه چیست و طرز تهیه آن چگونه است؟

تصویر خامه قهوه

در این مقاله قصد داریم در مورد کرما قهوه و خامه قهوه بیشتر بدانیم و تفاوت این دو را توضیح دهیم. وقتی در مورد این دو جستجو می‌کنیم به نتایج یکسانی برمی‌خوریم در حالیکه این دو تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند و از لحاظ ماهیت کاملا متفاوت‌اند. اگر شما نیز فکر می‌کنید خامه قهوه همان کرمای قهوه است خوب است تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.

سان راپ با سال‌ها سابقه درخشان، در زمینه ارائه انواع کپسول‌های قهوه و واردات مستقیم انواع دستگاه قهوه ساز نسپرسو و اسپرسو ساز فعالیت می‌کند. شما می‌توانید از سراسر ایران آنچه نیاز دارید را به صورت اینترنتی سفارش دهید و از طریق تیپاکس درب منزل دریافت کنید.

 

کرمای قهوه چیست؟

قبل از اینکه با خامه قهوه آشنا شوید خوب است بدانید کرما قهوه چیست؟ کرما یکی از اساسی‌ترین بخش‌های اسپرسو است که در مرحله عصاره گیری تشکیل می‌شود.

طرز تهیه کرما در اسپرسو کمی پیچیده است. همانطور که می‌دانید درون دانه‌های قهوه گازی وجود دارد به نام کربن دی اکسید که همه با آن آشنایی دارید. زمانی که آب را با فشار زیاد از بین دانه‌های قهوه عبور می‌دهید مقدار بیشتری دی اکسید کربن آزاد می‌شود. تراکم بالای این گاز و انجام فعل و انفعالات شیمیایی که بین روغن قهوه و کربن دی اکسید رخ می‌دهد، موجب می‌شود تا از نقطه‌ای به بعد حباب‌هایی ریز به روی فنجان قهوه شما ظاهر شوند و یک کف پایدار را تشکیل دهند که اکثر افراد آن را به عنوان کرما در قهوه می‌شناسند.

امکان تولید کرما‌ با موکاپات نیز وجود دارد؛ اما کرمایی‌ که با اسپرسوساز تولید شود چون تحت فشار بیشتری تولید شده ماندگاری و کیفیت بیشتری دارد.

برای اینکه میزان کیفیت کرما‌ قهوه را بررسی کنید به مواردی همچون رنگ، طعم و ضخامت آن دقت کنید. هر چقدر رنگ آن زیباتر، طعم لطیف‌تر و ضخامت آن بیشتر باشد، بدین معنی است که کیفیت آن نیز بیشتر است.

عمر یک کرمای قهوه باکیفیت به طور معمول 2 دقیقه است، اگر زودتر از این زمان از بین برود بدین معنی است که عصاره گیری به درستی انجام نشده است.

تصویر قهوه با خامه

کدام قهوه کرمای‌ بیشتری دارد؟

شاید این سوالات برای شما به وجود آمده باشد که آیا فقط از اسپرسو می‌توان کرما‌ قهوه تولید کرد و یا کدام قهوه کرمای بیشتری دارد؟ 

تولید کرمای‌ قهوه در نتیجه عبور آب به صورت پر فشار از بین ذرات قهوه است؛ پس می‌توان اینگونه استنباط کرد که علاوه بر اسپرسو با سایر قهوه‌ها نیز می‌توان کرما‌ تولید کرد؛ ولی از آنجایی که اسپرسو ذرات ریزتر و روغن بیشتری دارد کرما باکیفیت‌تر، غلیظ‌تر و پایدار‌تری می‌دهد و شاید دلیل اینکه ما صرفا کرما را روی اسپرسو می‌بینیم ویژگی‌های ذاتی این نوع قهوه است.

شما می‌توانید با در نظر گرفتن بافت قهوه، میزان غلظت و نوع رست‌ شدن، کرما قهوه باکیفیت‌تری تولید کنید.

 

خامه قهوه چیست؟

حال که به طور کامل با کرما قهوه آشنا شدید و جزئیات آن را درک کردید خوب است خامه قهوه را نیز بشناسید.

خامه بر خلاف کرما که از قهوه تشکیل می‌شود یک ماده خارجی است که به نوشیدنی شما اضافه می‌شود. خامه قهوه نه تنها برای اسپرسو بلکه برای تمامی نوشیدنی‌های سرد نیز کارایی دارد.

به طور کلی نمی‌توان از تمامی خامه‌ها به عنوان خامه قهوه استفاده کرد. خانه قهوه باید از نوع پرچرب باشد و طعم آن نسبت به قهوه قوی‌تر باشد.

خامه قهوه در طعم‌های گوناگونی همچون کارامل، وانیلی، شکلاتی، فندق، تافی و کرم شیرین عرضه می‌شود.

 

انواع خامه قهوه

خامه‌ها از لحاظ میزان چربی متفاوت هستند و بر همین اساس به دو دسته تقسیم می‌شوند. خامه پرچرب که میزان چربی آن بیشتر از 36 درصد، خامه کم چرب که 18 تا 30 درصد چربی دارد.

 

خامه غیر لبنی:

خامه غیر لبنی، خامه‌ای است که فاقد هرگونه لاکتوز است ولی تمامی پروتئین‌های شیر در آن به کار رفته است. این نوع خامه اغلب با شربت ذرت شیرین شده و سپس فرآوری یا تثبیت می‌گردد.

 

خامه نصف – نصف (کم چرب):

خامه‌ای که برای طعم دار کردن قهوه استفاده می‌شود قهوه نصف – نصف نام دارد و چربی آن حدود 12 درصد است، البته میزان چربی این نوع خامه در کشورهای مختلف متفاوت است؛ مثلا در سوئیس چربی خامه نصف – نصف 15 درصد است.

تصویر طرز تهیه خامه قهوه

طرز تهیه خامه قهوه

طرز تهیه خامه قهوه بسیار آسان است. شما بدون هیچ ابزار تخصصی و یا مواد اولیه گران قیمتی می‌توانید خامه قهوه تولید کنید.

مواد لازم جهت تهیه خامه قهوه عبارتند از: 

  • خامه پرچرب
  • یک قاشق قهوه
  • یک قاشق شکر

یک قاشق قهوه آسیاب شده را درون فنجان بریزید؛ سپس کمی شکر به آن اضافه کنید. مقدار کمی خامه را به صورت مرحله به مرحله به ترکیبات قبلی اضافه کنید و با همزن یا چنگال به خوبی هم بزنید تا غلیظ شود این عمل را 2 تا 3 دقیقه تکرار کنید.

در این مرحله یک خامه قهوه غلیظ و لطیف تولید می‌شود که شما می‌توانید آن را به روی تمامی نوشیدنی‌های گرم همچون اسپرسو، موکا و لاته بریزید.

اگر زمان کافی برای تهیه خامه قهوه ندارید، می‌توانید انواع خامه قهوه را با طعم‌های متفاوت از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر تهیه کنید.

اگر قصد خرید خامه قهوه را دارید خوب است فروشگاه‌هایی را انتخاب کنید که از کیفیت و سلامت متریال آن‌ها مطمئن هستید؛ زیرا محصولات خوراکی به صورت مستقیم با سلامت شما سروکار دارند؛ پس باید از فروشگاه‌های معتبر و مطمئن خرید کنید.

 

طرز تهیه خامه قهوه ترک

طرز تهیه خامه قهوه ترک بسیار آسان است. مقدار مناسبی از قهوه و آب را درون جذوه (جذوه‌ ظرفی مخصوص به تهیه قهوه ترک است) بریزید. جذوه را روی حرارت مستقیم گاز قرار دهید پس از 4 الی 5 دقیقه قهوه ترک شما آماده است. اگر قصد دارید خامه قهوه ترک داشته باشید باید کمی بیشتر صبر کنید تا غلظت قهوه بیشتر شود و اصطلاحا خامه قهوه روی آن تشکیل شود.

 

طرز تهیه خامه قهوه اسپرسو

برای تولید خامه قهوه اسپرسو به یک اسپرسو ساز نیاز دارید، به طور کلی تولید خامه اسپرسو کمی پیچیده و سخت است و باید با جزئیات آن آشنا باشید.

اولین نکته مهم نحوه عصاره گیری آن است که اگر با دستگاه انجام شود قطعا به درستی این مرحله را پشت سر می‌گذارید و چند نکته دیگر که باید به آن دقت داشته باشید. این نکات عبارتند از:

  • رنگ خامه قهوه اسپرسو باید قهوه‌ای روشن، فندقی، آجری و گاها قرمز باشد.
  • نباید بریده بریده باشد.
  • کم رنگ، رقیق و کم مایه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *