تاریخچه قهوه و انواع آن

تفاوت قهوه ساز تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

تصویر اسپرسوساز اتوماتیک ابی

دستگاه قهوه ساز تاریخچه‌ بسیار جالبی دارد و پیش از رسیدن به زیبایی‌های مدرن امروزی، نوآوری‌های متعددی را پشت سر گذاشته‌اند. پس از ظهور این دستگاه‌ها، احساس کنترل و راحتی زیادی به وجود آمد که با روش‌های دم‌کردن دستی قدیمی قابل مقایسه نبود، البته که این نوآوری‌ها، موجب شد که اختلاف نظرهایی درباره بهترین راه دم کردن قهوه به وجود آید و همین مسئله شکافی حول مسئله ماشین‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک به وجود آورد.

اگر از دسته افرادی هستید از طعم قهوه لذت می‌برید و قصد خرید یک قهوه ساز را دارید، ممکن است مردد شوید که قهوه ساز نیمه اتومات برایتان مناسب‌تر است یا تمام اتومات. البته که قیمت این دستگاه‌ها نیز مزید بر علت تردید شما خواهد شد، چرا که دستگاه تمام اتومات در مقایسه با نیمه اتومات از قیمت بیشتری برخوردار است. اما جدا از این موضوع باید قبل از خرید، تمامی جوانب دستگاه را مد نظر بگیرید و تصمیم خود را قطعی کنید تا بعدها دچار پشیمانی و سردرگمی نشوید. در این مقاله ما سعی داریم به صورت کامل به تفاوت قهوه ساز تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بپردازیم و در ادامه نیز یکی از بهترین برندهای قوه‌ساز تمام اتوماتیک نیمه اتوماتیک را به شما معرفی خواهیم کرد. 

تصویر اسپرسوساز

راهنما خرید قهوه ساز تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

یکی از بهترین برندهایی که در اسپرسوسازی عملکردی بی‌نظیر دارد، نسپرسو است.‌ اگر تا به حال به دنبال خرید اسپرسوساز بوده‌اید قطعا نام این برند به گوشتان خورده و برایتان آشناست. مجموعه سان راپ به عنوان یکی از معتبرترین و بزرگترین واردکنندگان دستگاه‌های قهوه ساز و ملزومات آن یعنی کپسول قهوه توانسته است سهم زیادی از فروش بازار را از آن خود کند و امروز این مجموعه با ارائه خدمات به صورت آنلاین و ارسال طیف متنوعی از دستگاه ها و لوازم جانبی قهوه نیاز طیف متنوعی از افراد را مرتفع ساخته.

شما نیز می توانید به عنوان یک خریدار عمده یا جزئی تنها با چند کلیک ساده انواع قهوه ساز نسپرسو را تنها با چند کلیک ساده و با قیمتی شگفت انگیز خریداری کنید.

تصویر دستگاه اسپرساز مدرن

 

دسته‌بندی انواع قهوه ساز

قهوه سازها انواع مختلفی دارند که هر یک بسته به نوع طراحی خاص خود، قیمت متفاوتی را به خود اختصاص می‌دهد. امروزه می‌توان انواع قهوه ساز را در دو دسته تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دسته بندی کرد. در ادامه به معرفی هر یک خواهیم پرداخت. 

قهوه ساز نیمه اتوماتیک

اگر به کافی‌شاپ زیاد سر می‌زنید پس احتمالا فردی به نام باریستا را مشاهده کرده‌اید. باریستا فردی است که وظیفه تهیه قهوه با استفاده از دستگاه اسپرسوساز را برعهده دارد. دستگاه قهوه ساز نیمه اتوماتیک برای فردی مناسب است که در زمینه تهیه قهوه اطلاعات زیادی داشته باشد یا به نوعی در این کار متخصص باشد. در واقع یک فردی که حرفه‌اش باریستایی است از این مهارت برخوردار است. اما نحوه کارکرد یک قهوه ساز نیمه اتوماتیک به چه صورت است؟ پیش از کار با یک قهوه ساز نیمه اتوماتیک، باید دانه‌های قهوه را آسیاب کرده و به پودر قهوه تبدیل کنید. این نوع از قهوه ساز اغلب فاقد آسیاب قهوه است به همین دلیل برای آماده‌سازی قهوه، باید پیش از آن پودر قهوه را به صورت جداگانه تهیه کنید. ناگفته نماند که فقط برخی از مدل‌های قهوه ساز نیمه اتوماتیک هستند که به آسیاب قهوه مجهزند.

فردی که می‌خواهد با دستگاه نیمه اتوماتیک کار کند، باید مانند باریستا بر روی فرآیند عصاره‌گیری تسلط کاملی داشته باشد. شروع و پایان عصاره‌گیری را نیز او باید تعیین کند و به همین دلیل نیز کیفیت، طعم و رایحه قهوه به صورت مستقیم از عملکرد فرد باریستا حاصل خواهد ‌شد. مدت زمان استاندارد عصاره‌گیری برای یک اسپرسو حرفه‌ای حدود 25 ثانیه است، اما ممکن است شما بخواهید بیشتر یا کمتر عصاره‌گیری را شروع کنید؛ به هر حال به یاد داشته باشید که وقتی به اندازه کافی عصاره‌ قهوه را گرفتید، باید دکمه قطع را بزنید. 

تصویر قهوه ساز اتوماتیک

 

قهوه ساز تمام اتوماتیک

فردی که بخواهد برای تهیه قهوه از قهوه ساز تمام اتوماتیک استفاده کند، نیازی نیست که مهارت‌های یک فرد باریستا را داشته باشد؛ بلکه هر فردی با هر سطح از اطلاعات راجع به اسپرسو این توانایی را دارد که به راحتی به کمک دستگاه قهوه ساز تمام اتوماتیک، نوشیدنی مورد علاقه خود را تهیه کند. اسپرسو تمام اتوماتیک تنها با فشردن یک دکمه از سوی ما فعال می‌شود و سر موعد نوشیدنی مورد نظر را با بهترین کیفیت و طعم آماده می‌کند. البته که این نکته نیز قابل ذکر است که دستگاه تمام اتوماتیک نسبت به نیمه اتوماتیک از قیمت بالاتری برخوردار است. اما به طور کل برای کافه‌هایی که بسیار شلوغ هستند و باریستا باید چندین کار همزمان را هم نیز پیش ببرد، استفاده از دستگاه تمام اتوماتیک می‌تواند خیال باریستا را از به موقع حاضر شدن قهوه راحت کند، همچنین در کنار آن نیز هم بتواند به سایر کارهایش بپردازد.

اگر دستگاه شما تمام اتوماتیک باشد تنها کاری که شما خواهید کرد، پر کردن مخزن آب و قرار دادن دانه‌های قهوه درون مخزن مختص آن است. سپس می‌توانید از طریق صفحه نمایش دستگاه، نوشیدنی مورد نظر خود را انتخاب کرده و دکمه عصاره‌گیری را فشار دهید. در این مرحله قهوه ساز به طور کاملا خودکار شروع به کار می‌کند؛ شرح کار دستگاه بدین نحو است که ابتدا دانه‌های قهوه را مطابق با درجه‌ای که شما تنظیم کرده‌اید آسیاب می‌کند و سپس ترکیبی از آب و پودر قهوه را با توجه به نوشیدنی‌ای که از دستگاه انتظار دارید، به بهترین شکل ممکن آماده می‌کند. به عنوان مثال اگر نوشیدنی مورد نظر شما ترکیبی از قهوه و شیر باشد، باز هم این دستگاه به صورت کاملا خودکار نوشیدنی شما را آماده می‌کند. تنها کاری که وقتی درخواست نوشیدنی‌ با ترکیب شیر و قهوه دارید این است که علاوه بر مخازن قبلی، مخزن شیر را هم پر کنید. سپس دستگاه شروع به درست کردن فوم شیر مخصوص نوشیدنی‌تان می‌کند و پس از اینکه عصاره‌گیری به طور کامل تمام شد، فوم شیر و قهوه را درون فنجان شما خواهد ریخت. شک نداشته باشید که کیفیت نوشیدنی که این دستگاه درست می‌کند، بینظیر است. 

 

نقاط قوت و ضعف در قهوه‌ساز نیمه اتوماتیک

این دستگاه نقاط قوت بسیار مهمی برای یک باریستا دارند که می‌توان بدین ترتیب به آن‌ها اشاره کرد:

این دستگاه به هر فردی، مخصوصا باریستا، کمک می‌کند که کنترلی کامل بر انواع متغیرها دم‌کردنی داشته باشد؛ همچین این دستگاه، توانایی رشد و پالایش مهارت‌های فرد باریستا را هم به چالش می‌کشد.

در مقابل نیز دستگاه تمام اتوماتیک، یک نقطه ضعف دارد. بدین صورت که فردی که مهارت‌های باریستایی نداشته باشد به کمک این دستگاه به راحتی نمی‌تواند قهوه مطبوعی آماده کند، چرا که به تجربه و دانش باریستایی نیاز دارد. 

به طور کل تهیه قهوه به کمک قهوه ساز نیمه اتوماتیک بر عهده باریستا است؛ او است که باید در عمل عصاره‌گیری دقت کافی به خرج دهد و در زمانی مناسب آن را به پایان برساند. برای برخی از افراد، این سطح از کنترل ممکن است مقداری دلهره آور باشد. اینجاست که انواع دستگاه‌ اسپرسوساز اتوماتیک وارد می شوند. عملکرد قهوه ساز نیمه اتومات با قهوه ساز تمام اتومات تفاوت‌های زیادی دارد، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل این تفاوت‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

 

نقاط قوت و ضعف قهوه ساز تمام اتوماتیک

فردی که با دستگاه تمام اتوماتیک قهوه مطبوع خود را آماده می‌کند، این نقاط قوت را دارا است:

  1.   در این نوع دستگاه لازم نیست که فرد بر انواع متغیرهای دم‌کردنی کنترل خاصی داشته باشد.
  2.   زمان‌بندی دقیق این دستگاه باعث می‌شود که نوشیدنی مطبوع شما را به بهترین نحو ممکن آماده شود.
  3.   هنگامی که زمان عصاره‌گیری این دستگاه برسد لازم نیست که بالای سر او باشید، می‌توانید به سایر کارهای خود برسید. 

اما در مقابل، دستگاه تمام اتوماتیک این نقاط ضعف را هم نیز دارد:

  1.   با وجود این دستگاه، شما دیگر نمی‌توانید کنترل دقیقی بر فرآیند عصاره‌گیری قهوه داشته باشید.

2.برای برخی از افراد، این نوع اتوماسیون به خوبی کار نمی‌کند و هنوز هم خیلی پیچیده به نظر می‌رسد. 

 

تفاوت قهوه ساز تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

حال که با نحوه کار هر دو مدل این دستگاه آشنا شدید می‌توانیم بدین صورت تفاوت این دو دستگاه را ذکر کنیم که اگر از قهوه ساز تمام اتوماتیک برای تهیه قهوه استفاده می‌کنید، تنها کاری که لازم است انجام دهید تا نوشیدنی مورد نظرتان آماده شود این است که یک دکمه را فشار دهید، در حالی که اگر از قهوه ساز نیمه اتوماتیک استفاده می‌کنید، برای تهیه نوشیدنی مورد نظر خود باید برخی از تنظیمات را به صورت دستی انجام دهید؛ یعنی باید تخمین بزنید که چه هنگام قهوه آماده است و به موقع آن را قطع کنید به همین دلیل عملکرد شما تاثیری مستقیم بر کیفیت، طعم و عطر قهوه‌تان خواهد داشت؛ برای اطلاع از این مهارت کافیست که از مهارت‌های یک فرد باریستا برخوردار باشید. اما لازم به ذکر است که با این اوصاف، تکنولوژی و طراحی خاص دستگاه تمام اتوماتیک و راحتی کار با آن موجب شده‌است که قیمت این دستگاه در مقایسه با قهوه ساز نیمه اتوماتیک، بالاتر باشد. اما این نکته را فراموش نکنید که هر دو نوع این دستگاه، چه مدل تمام اتوماتیک و چه مدل نیمه اتوماتیک از کیفیت یکسانی برخوردارند.

کارایی دیگر قهوه ساز نیمه اتوماتیک

شما می‌توانید به کمک یک قهوه ساز نیمه اتوماتیک علاوه بر اسپرسو، ترکیباتی از قهوه و شیر مانند لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و… را نیز آماده کنید. برای این کار کافیست در داخل ظرفی مخصوص شیر بریزید و نازل بخار دستگاه را داخل آن ظرف قرار دهید. سپس از آن به اندازه کافی بخار بگیرید تا شیر به فوم تبدیل شود، چون که شیری که قرار است در قهوه ریخته ‌شود باید حالت فوم داشته باشد. البته که کیفیت تهییه فوم شیر توسط قهوه ساز نیمه اتوماتیک، به مهارت باریستا ارتباط دارد، زیرا تمامی مراحل تهییه فوم شیر، شیوه گرفتن ظرف و قرار دادن نازن بخار درون آن باز هم بر عهده باریستا است. به عنوان مثال اگر باریستا در تهیه فوم شیر دقت کافی نداشته باشد ممکن است آن بیش از حد غلیظ یا رقیق شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *